ENGLISH ONLY?
ENGLISH ONLY?
Jezikovno mesto logotip

JEZIKOVNO MESTO

10 znamenitosti v Madridu, ki jih ne smete zamuditi!

Madrid, španska prestolnica, je mesto z bogato zgodovino, kulturo in številnimi zanimivimi znamenitostmi. To so glavne znamenitosti v Madridu, ki jih velja obiskati:

Pripravili smo slike in opise 10 znamenitosti v Madridu, ki se jih splača obiskati.

Kraljeva palača (Palacio Real)

To je ena največjih kraljevih palač na svetu. Obiščite notranje prostore in občudujte bogato opremljene dvorane, prestolno dvorano in kraljevo kapelo. Poleg tega je v bližini palače tudi čudovit vrt, Jardines de Sabatini.

Muzej Prado (Museo del Prado)

Eden najpomembnejših umetniških muzejev na svetu. Muzej hrani impresivno zbirko španskih in evropskih umetniških del, vključno z deli slikarjev, kot so Velázquez, Goya, El Greco in Bosch.

Puerta del Sol

To je ena najbolj znanih trgov v Madridu in središče mesta. Na tej trgu boste našli znameniti kip medveda in jagode, ki sta simbol mesta.

Plaza Mayor

Čudovit trg, obdan z arkadami, ki ponuja številne restavracije in trgovine. To je odlično mesto za uživanje v španski kulinariki.

Retiro Park (Parque del Buen Retiro)

Velik mestni park, kjer lahko uživate v naravi, sprehodu ob jezeru, ogledu umetnosti v muzeju Crystal, ali si privoščite vožnjo s čolnom po jezeru.

Metropolitana katedrala Almudena (Catedral de la Almudena)

To je glavna cerkev v Madridu in leži nasproti Kraljeve palače. Impresivna arhitektura in bogata notranjost naredita to cerkev vredno ogleda.

Thyssen-Bornemisza muzej (Museo Thyssen-Bornemisza)

Muzej, ki ponuja zbirko slik iz različnih umetniških obdobij, vključno z renesanso, impresionizmom in sodobno umetnostjo.

Santiago Bernabéu stadion

Za ljubitelje nogometa je ogled stadiona Real Madrid, kjer igra ena najbolj znanih nogometnih ekip na svetu, nepozabna izkušnja.

Gran Vía

Glavna nakupovalna in zabavna ulica v Madridu, znana po svojih trgovinah, gledališčih in restavracijah.

Templo de Debod

Pravi egipčanski tempelj, ki ga je Egipt podaril Španiji. Nahaja se v parku in je odlična priložnost za ogled egipčanske arhitekture.

To je le nekaj od mnogih znamenitosti, ki jih lahko obiščete v Madridu. Mesto ponuja raznoliko paleto kulturnih, umetniških in zgodovinskih doživetij za obiskovalce vseh okusov.

Če načrtujete potovanje v Španijo, vam bo zagotovo prav prišlo znanje španščine. Naši tečaji španščine so prilagojeni popotnikom, tako da se boste pri nas učili ravno to, kar boste na vašem potovanju potrebovali. Če se raje učite sami s pomočjo spletnih aplikacij, priporočamo platformo Study Online Language, kjer se boste na isti način kot na tečaju v jezikovni šoli naučili popotniške španščine s pomočjo interaktivnih e-učilnic.

Naj vas neznanje tujega jezika ne spravlja v zadrego na vaših potovanjih. Potujte kot pravi popotnik in se na potovanju naučite kulture v stiku z domačini. Kaj boljšega kot to početi v njihovem maternem jeziku!

Barbara Mikolič

Vam je prispevek všeč?
Delite ga na socialnih omrežjih