ENGLISH ONLY?
ENGLISH ONLY?
Jezikovno mesto logotip

JEZIKOVNO MESTO

POSLOVNI JEZIKI

Programi po meri vašega podjetja.

Jezike lahko izboljšate na naslednjih poslovnih področjih:​
Bančništvo in finance
Kadrovska služba
Administracija
Marketing in prodaja
Pravo
IZZIV: V 30 dneh do 10 minut govora v tujem jeziku

Individualni intenzivni program 3x na teden 30 minut. V samo 30 dneh!

JEZIKOVNI TEAM BUILDING

Za bolj povezane delovne skupine

+znanje novega tujega jezika skozi igro

TRENING NASTOPANJA V TUJEM JEZIKU

Za vse, ki imajo cmok v grlu, ko morajo govoriti pred drugimi, še posebej pa v tujem jeziku. Program za skupine in posameznike

20+ jezikov (tečaji in prevodi)

Slovenščina za tujce, angleščina, nemščina, španščina, italijanščina, francoščina, portugalščina, kitajščina in drugi jeziki

Poslovni jezik je neizogiben del vsakdanjika v podjetjih, ki poslujejo s tujino. Veščine kot so pisanje e-sporočil, komunikacija po telefonu, priprava prezentacij, reševanje težav ... Vse to je nepogrešljivo pri opravljanju dela v tovrstnih podjetjih. Prav tako je ključnega pomena širjenje besednega zaklada, kar pomaga pri bolj suverenem sporazumevanju v različnih poslovnih situacijah. Usvojitev nekaj najpomembnejših sklopov besedišča poslovnega jezika pomembno pripomore k večji samozavesti pri pogovoru.

V poslovnem svetu ljudje opravljajo različne poklice, pri katerih jim zgoraj omenjene veščine pridejo zelo prav. Vseeno pa je vsako poklicno področje povezano s specifičnim besednjakom, ki ga velja natančneje izpiliti in si tako olajšati opravljanje dela v mednarodnem okolju.

NAŠ PROGRAM JE IZVRSTEN ZA:

PODJETJA,
KI POSLUJEJO S TUJINO

PREVERI

PODJETJA,
KI ZAPOSLUJEJO TUJCE

PREVERI

DODATNE STORITVE

NAVADNI PREVODI

SODNI PREVODI

PRIPRAVA TEČAJEV IN IZOBRAŽEVANJA PO MERI

POMOČ PRI IZVOZNIKIH

nudimo tudi jezikovno podporo pri kontaktiranju poslovnih partnerjev

REZERVIRAJ

POGOSTA VPRAŠANJA

Sem direktor mednarodnega podjetja. Večinoma  sestanki in komunikacija s partnerji v tujini  potekajo v angleščini. Moti me, da včasih ne najdem pravih izrazov in se ne znam izražati v angleščini na višjem nivoju. Opazi se moja živčnost, nesproščenost zaradi pomanjkanja jezikovne samozavesti in to slabo vpliva na poslovanje in dogovarjanje. 

Spoznam se na svoj posel, ampak imam vedno cmok v grlu, ko moram govoriti pred več kot 10 ljudmi. Ali mi lahko pomagate?

Lahko pomagamo! Za vas bi bil najboljši naš individualni program #cmok v grlu v angleščini. Skupaj z učiteljico angleščine bosta šla skozi simulacije vaših sestankov in vaših predstavitev ter izboljšala vaš govorni nastop in način uporabe angleščine na višjem nivoju. Predlagamo 2x na teden 30 - 45 minut zjutraj pred službo. 

REZERVIRAJTE TERMIN

Sem vodja kadrovske službe in sem odgovorna za pripravo različnih izobraževanj za naše zaposlene z namenom, da karierno rastejo in tako še bolje pripomorejo k doseganjem ciljev našega podjetja. Želela bi ponuditi koristne vsebine, izboljšanje komunikacijskih veščin in hkrati doseči, da se naši zaposleni med seboj bolj povežejo. Ali imate pri vas kakšne zanimive programe?

Imamo idealen program za vas, ki pokriva ravno ta področja. Za zaposlene v podjetjih pripravimo jezikovni tečaj v obliki team buildinga za povezovanje skupine in hkrati se uri pomnjenje novih besed, izboljšuje se verbalna in neverbalna komunikacija in dela se na samozavestnemu izražanju govorcev.

Ni nujno, da izberete jezik, ki so se ga zaposleni že učili (angleščino ali nemščino). Lahko ponudite tudi tečaj španščine, kitajščine, italijanščine, francoščine, ruščine ali hrvaščine. Odvisno je tudi, s katerimi državami je vaše podjetje že povezano ali pa se namerava povezovati v prihodnje. Lahko izvedemo tudi jezikovni tečaj v kombinaciji s treningi javnega nastopanja.

REZERVIRAJTE TERMIN

Sem prodajnica naših izdelkov za Italijanski trg. V ekipi imamo prodajnike iz Primorske, ki govorijo italijansko in opažam, da imajo veliko boljše rezultate kot jaz, ko se dogovarjam vse v angleščini. Nekako so bolj zadržani in pogosto se Italijani med seboj pogovarjajo v Italijanščini in jaz razumem le sem in tja kakšno besedo. Veliko bolje bi bilo, da bi razumela, kaj se med seboj menijo v pričo mene. Ali mi lahko pomagate?

Lahko pomagamo! Enako kot ugotavljate vi, prikimavajo tudi naši tečajniki italijanščine. Z Italijani se doseže veliko več, če se pogovarja v italijanščini. Za začetek vam predlagamo maratonski tečaj italijanščine, kjer boste pridobili osnove od izgovorjave, branja italijanskih besedil, do iztočnic za vsakodnevni “small talk”, da se boste znali predstaviti in navezati z njimi stike, se dogovoriti za čas in kraj sestanka, si v italijanščini privoščili pašto in kozarec dobrega vina na poslovnem kosilu. V nadaljevanju pa paket individualnih ur poslovne italijanščine, kjer boste urila prodajne govore, ustno in pisno komunikacijo v italijanščini brez zadrege.

REZERVIRAJTE TERMIN

Dobil sem službo v Bruslju v instituciji Evropske Unije. Angleško znam kar dobro, ampak zahtevajo pa še dokazilo o znanju drugega evropskega tujega jezika na stopnji B2. Ali lahko pridobim potrdilo pri vas? Zanima me tudi tečaj francoščine, saj se v vsakodnevnem življenju tam precej uporablja. Ali imate kakšen ustrezen program? Odhajam pa v roku enega meseca.

Dobro je, da ste se obrnili na Jezikovno Mesto, a še bolje bi bilo, če bi imeli do odhoda v Belgijo več časa. Pri nas najprej testiramo vaše predznanje skozi pogovor in skozi pisanje krajšega besedila, s čimer prepoznamo vaš nivo.

Če ocenimo, da ustrezen nivo že imate, vam pripravimo preizkus na štirih ravneh: bralno razumevanje, pisno izražanje, ustno izražanje (monolog in dialog) in slušno razumevanje. Nato vam na podlagi rezultatov izdamo potrdilo o doseženem nivoju. V kolikor na prvem pogovoru ugotovimo, da nimate ustreznega nivoja, vam pripravimo individualni program in načrt, kako v najhitrejšem času, pridobite željeni nivo. Tečaj tudi izvedemo, prav tako priprave na izpit nato pa še opravite izpit, s katerim pridobite certifikat, ki ga lahko predložite delodajalcu.

Pripravimo vam tudi tečaj francoščine, pri katerem lahko izbirate med maratonsko francoščino za vsakodnevno življenje ali diplomatsko francoščino za komunikacijo v političnem okolju. Glede na to, da se kmalu selite v Belgijo, predlagamo online tečaj, ki ga boste lahko obiskovali ne glede na kraj bivanja.

REZERVIRAJTE TERMIN

Imamo podružnico na Hrvaškem in v Srbiji. Ko govorim po slovensko, pravijo, da me ne razumejo dobro. Potem pa se trudim govoriti v neki polomljeni hrvaščini in nikoli nisem prepričan, če govorim po slovensko, hrvaško ali srbsko. Ko se lotim pisanja emailov in dokumentov pa sploh ne vem, kako je z njihovo slovnico in pravopisom. Kaj mi svetujete? Kako naj izboljšam svojo hrvaščino in srbščino?

Rešitev je precej enostavna. Najbolj učinkovito je, da se odločite za individualni tečaj hrvaščine in / ali srbščine (odvisno s katero državo več poslujete). Z učiteljem se boste pogovarjali v hrvaščini, on vam bo popravljal naglas, izgovorjavo, dopolnjeval besedišče. Napisali boste več krajših besedil, kjer vam bo na konkretnih primerih razložil pravila za zapisovanje besed in slovnične bližnice. Vsebinsko bosta delala na temah, ki jih uporabljate pri poslovanju s Hrvaško in Srbijo. Na tečaju srbščine pa se boste naučili tudi tekočega branja cirilice in zapisovanje besed in besedil v tiskanih črkah.

REZERVIRAJTE TERMIN

PROGRAMI

Program poslovno je namenjen podjetjem, ki želijo svojim zaposlenim omogočiti sporazumevanje v poslovnem okolju. Za osnovno komunikacijo - izmenjavo nekaj besed in fraz zadostuje 20 urni tečaj. Za samostojno obvladovanje jezikov priporočamo celotni program v obsegu 80 ur. Lahko se izvede tudi v enotah po 20h.

Poslovno 1 (20h ali 80h)

Predstavitev sebe in in drugih, predstavitev podjetja, tipi podjetij, države, vprašanja in odgovori, pisanje e-mailov in telefonski pogovori, tipičen dan v podjetju, poklici in delovna mesta, predmeti v pisarni, v nakupovalnem centru, načrtovanje službene poti, rezervacija hotela, najem stanovanja, pohištvo, načrtovanje časa, stres in zdrav način življenja, sestanki, v restavraciji (poslovno kosilo, večerja, brunch), produkti in projekti, delo v ekipi - pot do uspeha, besedišče po meri podjetja.

Slovnica: sedanjik, prihodnjik, pogojnik, velelnik

Poslovno 2 (20h ali 80h)

Delo v ekipi, medsebojni odnosi, izražanje mnenja, razgovori in dogovori, predvidevanje v hipotetičnih situacijah, izražanje želja, opravičiti se, napisati pritožbo, reklamacijo, skleniti pogodbo, izražati prepoved, pri zdravniku, bolniška, zavarovanje, motivacija zaposlenih, finančne zadeve, banke, pogajanje, na konferenci, čestitke

Slovnica: pretekliki, subjuntivo, prepovedni velelnik 

PRIJAVA

Poslovno

Vaši podatki bodo uporabljeni samo za stik z vami v zvezi s procesom učenja jezikov.

Strokovna angleščina

ZDRAVSTVO IN MEDICINA

Tečaj angleščine za zdravstvene delavce je namenjen posameznikom, ki jih zanima možnost zaposlitve v drugih državah Evropske unije, saj je povpraševanje po tem kadru zelo veliko. Primeren je predvsem za srednje in diplomirane medicinske sestre/zdravstvenike, pa tudi za fizioterapevte, babice, farmacevte in druge zdravstvene strokovnjake. Utrdili boste znanje iz komunikacije s pacienti in stanovskimi kolegi iz tujine, prav tako boste lažje spremljali dosežke stroke v tujejezični literaturi.

GOSTINSTVO IN TURIZEM

Delavci v turizmu vsakodnevno komunicirate s tujimi gosti in poslovnimi partnerji, zato je zanje znanje tujih jezikov nepogrešljivo. Njim namenjen tečaj angleščine je zaradi tega zasnovan s poudarkom na komunikaciji in mehkih veščinah, ki jih zahteva delo s strankami. Tečaj priporočamo zaposlenim v hotelih in potovalnih agencijah, turističnim vodnikom, študentom turizma ter zaposlenim v gostinstvu.

RAČUNALNIŠTVO IN IT

V svetu računalništva in informacijske tehnologije se boste angleščini težko izognili; če pa že, boste prikrajšani za najnovejša spoznanja iz stroke, saj je angleščina pravi mednardoni jezik IT-ja. Tečaj je primeren za zaposlene v različnih segmentih te industrije – programerje, skrbnike sistema itd.

KONTAKT