ENGLISH ONLY?
ENGLISH ONLY?
Jezikovno mesto logotip

JEZIKOVNO MESTO

O JEZIKOVNEM MESTU

V Jezikovnem Mestu delujemo učitelji in prevajalci, Slovenci in rojeni govorci. Diplomirali smo iz jezikov, ki jih poučujemo in nekaj časa živeli v tujini. Zelo radi potujemo in bisere tujih kultur in doživetij prinašamo na učne ure. Imamo več-letne izkušnje s poučevanjem in prevajanjem

Razvili smo program in ga tako optimizirali, da potrebujete veliko manj časa, da spregovorite v tujem jeziku in kaj kmalu tekoče govorite in pišete. Ko se začne tečaj, vstopite v nov vznemirljiv svet, kjer se znanje in veščine krepijo spontano.

Učitelji so v času programa tudi tutorji, ki vam pomagajo, da ostanete v stiku z jezikom tudi v času med enim in drugim srečanjem. Oblikovali smo e-učilnice, kamor shranjujemo dodatna gradiva, sestavljamo vaje in vas obveščamo o zanimivostih.

Na področju prevajanja zagotavljamo kakovost. Vsak prevod pregledajo izkušeni lektorji. Da boste dobili res kakovosten prevod, nam ga pošljite takoj, ko je možno in spoštujte predpisane roke, da bomo tudi mi lahko opravili svoje delo kvalitetno. Če je možno, pošljite dokumente v wordu ali podobnem formatu za urejanje besedila.

Bojana
slovenščina, španščina, češčina
Moja strast je učenje novih jezikov, svoje navdušenje prenašam na svoje tečajnike in tečajnice. Ker sem zelo ustvarjalna, v svojem prostem času razvijam in oblikujem nova didaktična gradiva in raziskujem nove pristope, kako v čim krajšem času na čim bolj enostaven način naučiti komunicirati in razmišljati v tujem jeziku.
Karmen
Francoščina, Poljščina
Sem zelo komunikativna, nasmejana in ustvarjalna oseba, ki se med poučevanjem vedno trudi tuji jezik vtisniti čim bolj v srca učencev. Menim, da poučevanje tujih jezikov ne temelji samo na prenašanju golega znanja, temveč na komunikaciji, dobrih odnosih, sproščenem vzdušju in ustvarjanju prostora, kjer sta vsako vprašanje in napačen odgovor sprejeta.
Barbara
Španščina, Slovenščina
¡Hola! Sem Slovenka rojena v Argentini. Z družino smo se preselili v prelepo Slovenijo, ko sem imela 12 let. Pri učenju španščine najraje uporabljam različne materiale, igre, kartice, ... ker se mi zdi, da se najlažje učimo, ko je učenje zabavno in zanimivo. Pri meni so ure sproščene in polne kulturnih zanimivosti, ki te še dodatno privabijo k učenju jezika.
Tanja
Italijanščina
Ljubiteljica vsega tistega, kar razgiba misli in telo. Svoje otroštvo in zgodnjo mladost sem preživela v stiku z italijansko kulturo, ki je pustila odločilen pečat na poti spoznavanja in oblikovanja. Poučevanje italijanščine skušam prilagoditi zahtevam posamezne skupine, vsekakor pa s pridihom italijanske kulture, literature in glasbe, njihovega vsakdana, navad in razvad. Sreča
Monika
Španščina, slovenščina
Sem ljubiteljica španskega jezika in kulture. Moj sanjski poklic je poučevanje. Moje ure so sproščene in zabavne, tečajniki pa so motivirani k napredku.
Isabella
Angleščina
I’ve always loved helping people learn new things – especially where languages are concerned. I was born in England so I’m a native speaker and I firmly believe that a language is learned best through conversation. I’ve discovered that what many people need most is encouragement and a stress-free environment to learn in and to remember how much you already know.
Mateja
Angleščina, španščina
Jeziki so me že od nekdaj privlačili. Imela sem srečo, da sem bila doma že od malih nog v stiku s španščino, saj je moja mama iz Argentine. Tako mi je bil ta jezik že od nekdaj domač in ljub. Ljubezen do angleščine pa se je prebudila kasneje, v srednji šoli, ko sem se tudi odločila, da mu želim s španščino ob boku nameniti kar pomemben del svojega življenja. Všeč mi je, ker lah
Janja
Nemščina, Slovenščina
Sem diplomirana nemcistka in sociologinja. Nemščina me spremlja že od otroških let. Naučila sem se je preko nemških televizijskih programov. Ljubezen do poučevanja in nemščine me je pripeljala do študija nemščine in sociologije na Filozofski fakulteti. Poučevanje jezika me izredno veseli, veselje do učenja novega jezika pa želim posredovati tudi svojim tečajnikom.
Lučka
Korejščina
Prvič sem Južno Korejo obiskala kot turistka. Takrat sem se takoj zaljubila v njeno kulturo, hrano in jezik. Na fakulteti sem svojo ljubezen do korejščine združila z ljubeznijo do literature. Svojim učencem bi rada na zanimiv in zabaven način posredovala svoje znanje, da bodo lahko skupaj z mano, in kasneje tudi sami, odkrivali lepote Koreje in korejščine.
Anja
Slovenščina
Sem Anja, energična in nasmejana diplomirana slovenistka, ki rada širi znanje med ljudi. Predvsem mi je v veselje poučevanje slovenščine, saj lahko tako ljudem predam, kar obvladam. Njim pa omogočim, da se sporazumevajo tudi v slovenščini in lažje razumejo slovenskega sogovornika.
Neža
slovenščina, španščina
Sem Neža in poučujem slovenščino in španščino.Sem odprta, komunikativna in ustvarjalna. Jeziki mi predstavljajo veliko strast in z veseljem se učim novih. S slovenščino sem obkrožena že od rojstva, s španščino pa že 8 let, kar me je pripeljalo tudi do študija obeh jezikov. Učenje mi predstavlja nov izziv ter hkrati možnost, da predstavim svoj materni jezik tujcem.
Eva
slovenščina
Sem Eva, diplomirana slovenistka in študentka pedagogike in andragogike. V poučevanju sem našla velik izziv in zadovoljstvo, predvsem zaradi vsega novega znanja, ki ga pridobim. Trudim se prisluhniti vašim potrebam in spodbujati čim aktivnejše sodelovanje.
Giuseppe
Italijanščina
Kim Fuchs-Godec
učiteljica francoščine
S francoščino sobivava že od osnovne šole, v gimnaziji je zanimanje nad tem najlepšim romanskim jezikom le še naraslo, med študijem francoščine in francoske književnosti pa so se mi odprla vrata v svet francoske literature, zgodovine, glasbe, medijev in likovne umetnosti. Prav tako z zanimanjem spremljam aktualno politično dogajanje v Franciji.
Živa
učiteljica španščine in ruščine
Poučujem španščino in ruščino. Rada se ukvarjam s plesom, rada pa tudi potujem in spoznavam tuje kulture in jezike. Sem zelo komunikativna in znanje tujih jezikov vidim kot eno izmed ključnih orodij za spoznavanje sveta in ljudi.
Vesna
učiteljica španščine
¡Hola, soy Vesna! Študirala sem španščino in etnologijo ter sem velika ljubiteljica jezika, glasbe, flamenka in literature. Španščino sem sprva spoznavala preko popularne kulture, pozneje pa sem študiju jezika začela posvečati čedalje več časa tudi za dijaškimi in študentskimi klopmi. Moj najljubši del učenja tujega jezika je zagotovo pridobivanje znanja o kulturah.
Ellen
učiteljica brazilske portugalščine
Moje ime je Ellen Camargo. Rojena sem v São Paulu v Braziliji, vendar od leta 2018 živim v tujini. Učenje novih jezikov in drugih kultur je bila vedno moja strast. Poučevati sem začela leta 2016. Verjamem, da je učenje novega jezika in nove kulture nekaj, kar bi morali storiti vsi, saj ne le odpre vrata na primer do novih služb, ampak tudi odpre vaš um za nove možnosti.
Trina
učiteljica angleščine za otroke
Znanje angleščine sem pridobila z risankami, glasbo, starši in starimi starši, ki so z menoj pogosto komunicirali v angleščini. Mislim, da se jezika najbolje in najhitreje naučimo preko praktične uporabe in iger, saj je tako tudi bolj zabavno in s tem razvijemo pozitiven odnos do učenja.
Vanja
učiteljica slovenščine, kitajščine in ruščine
Od nekdaj so me privlačili tuji jeziki in kulture in tako sem se odločila za študij tujih jezikov in delo povezano z njimi. Strast do deljenja znanja ter zadovoljstvo, ko tečajnikom "jezik steče", me vedno znova navdušita. Učim slovenščino, ruščino in kitajščino. Vsak nov tečaj in tečajniki me popeljejo na pot po svetu.
Kristina
učiteljica srbščine
Moj moto je: Be persistent Be consistent Be successful (Bodite vztrajni,bodite dosledni, bodite uspešni) Sem učiteljica srbščine, trenerka digitalnega marketinga, sem pisateljica, ustvarjalka podcastov in vizionarka. Prevajam tudi besedila iz angleščine v srbščino in srbščine v angleščino.
Barbara
učiteljica italijanščine
I am a native Italian speaker. My dedication is to deliver effective and personalized education. I'm focused on what my students need to reach, so I do not organize standard classes but tailored instead. I'm concentrated in Knowledge and Learning Management, as well as General Management with a People Oriented approach.
Sanja
učiteljica slovenščine
Učenje jezikov vidim kot eno od orodij, s katerimi lahko učitelji posameznikom pomagamo izboljšati njihovo samozavest in samozaupanje. Prav tako pa lahko preko jezika bolje spoznajo tuje kulture in navade. Predvsem tujci, ki živijo v Sloveniji in se učijo slovensko, se z vsako novo naučeno besedo, novim naučenim stavkom bolj čutijo kot del družbe.
Olga
učiteljica angleščine
I think it is great to help people get new knowledge, skills and tools to achieve other goals. I prefer proactive teaching – when we start talking English from the very first time we meet. Even if you don’t know a single word in English. It proved to be the best approach in my experience.
Iščeš zaposlitev in rad/a poučuješ jezike? 
Kontaktiraj nas in se nam pridruži v Jezikovnem Mestu, kjer lahko tvoja kontribucija naredi veliko spremembo! 
KONTAKTIRAJ NAS