ENGLISH ONLY?
ENGLISH ONLY?
Jezikovno mesto logotip

JEZIKOVNO MESTO

Naše prvo jezikovno potovanje

Že dolgo sem si želela svoje tečajnike peljati po tečaju španščine v Španijo, kjer bodo lahko jezik preizkusili v praksi, kjer se bomo družili še izven razreda in doživeli jezik […]

Že dolgo sem si želela svoje tečajnike peljati po tečaju španščine v Španijo, kjer bodo lahko jezik preizkusili v praksi, kjer se bomo družili še izven razreda in doživeli jezik bolj intenzivno, v živo. To se je uresničilo to jesen, 12.-15. oktobra, ko smo na pobudo tečajnikov to tudi uresničili. Potovanje je bilo sproščeno, polno smeha, dobre volje, klepetavosti in doživetij. Pod dobrimi vtisi iz tokratnega vikend pobega že dobivam ideje za naprej.

Bojana Petkovič, učiteljica španščine

Pred leti sem že bila v Španiji, vendar z veliko manj znanja španskega jezika. Glede na letošnje leto, bogato s konverzacijo pri Bojani, je bila ideja, da gremo naše znanje preizkusiti še v Velencijo, zame ravno ob pravem času. Da tokrat res spregovorim in se vse zmenim v španščini.

Mesto je čudovito. Ravno prav veliko, da smo obiskali nekaj znamenitosti, šli na pravo bogato večerjo, pri kateri nismo izpustili slavne pijače "agua de Valencia", kljub kislemu vremenu prekolesarili cel kanal reke Turia, pohajkovali po starem mestnem jedru, se naužili poležavanja na plaži, celo skočili v morje, zvečer pa se zavrteli še v latino ritmih - seveda salse.

Sliši se veliko, za slabe štiri dni, vendar program sploh ni bil prenatrpan. Zanj je odlično poskrbela Bojana - hvala ti! Imeli smo vodičko, učiteljico in sopotnico v eni osebi. Naša skupinica je bila prava razširjena družina - kot bi se poznali že od nekdaj, pa smo se nekateri srečali prvič šele tu.

Domov sem privlekla nekaj kil nakupljenih knjig, ki jih pridno berem. Hvala Mojci, da me je rešila pred preseženo kilažo prtljage :). Še vedno sem polna vtisov ter novih planov, kako bom naslednjič šla spet v te kraje "sin una sola palabra inglés".

Tina Rabzelj, tečajnica španščine, udeleženka potovanja

Valencia es un lugar muy hermoso y tiene todo: museos interesantes, mercado muy vivo, en parque para hacer deporte, el mar y la playa para descansarse. Me gustaba el museo de Cerámica y el museo de las Fallas.

Valencija je zelo lep kraj, ki ima vse: zanimive muzeje, živahno tržnico, park za rekreacijo, morje in plažo za počitek. Všeč mi je bil muzej Keramike in muzej las Fallas.

Las Fallas son unas fiestas que se celebran cada año en marzo. Es grande publicidad turística de la ciudad y tienen un protagonista muy especial:

el fuego. Todo el año hacen “los ninots” – las figuras de cartón y de madera y todos menos uno se queman al final de la fiesta.

Las Fallas je praznik, ki se praznuje vsako leto marca. Je zelo oglaševan turistični dogodek mesta in imajo posebnega glavnega junaka: ogenj. Celo leto delajo “los ninots” figure iz kartona in lesa in vse razen enega zažgejo na koncu praznovanja.

Nos hemos divertido mucho en tapas bares y después en la noche en salsa bar donde fue la fila para bailar con nuestros compañeros de clase: Tina, Uroš y Irena fueron los mejores bailadores de salsa. Nunca se sabe si eso fue por demasiadas bebidas refrescantes, por la Horchata o Agua de Valencia :).

Zelo smo se zabavali v tapas barih, zvečer v salsa baru, kjer je bila vrsta za ples z našimi sopotniki Tino, Urošem in Ireno, ki so bili najboljši plesalci salse. Nikoli ne bomo izvedeli ali je bilo to zaradi preveč osvežilnih pijač, zaradi Horchate ali Ague de Valencia 🙂

Bojana e Igor, gracias por organizar inolvidable viaje y crear muchas oportunidades para hablar o por lo menos escuchar en el español.

Bojana in Igor, hvala za organizacijo nepozabnega potovanja in za ustvarjenih veliko priložnosti za govor ali vsaj za poslušanje španščine.

Mateja Jelnikar Humar, tečajnica španščine in udeleženka potovanja

Vam je prispevek všeč?
Delite ga na socialnih omrežjih