ENGLISH ONLY?
ENGLISH ONLY?
Jezikovno mesto logotip

JEZIKOVNO MESTO

7 razlogov zakaj je korejščina tako popularna in kako se lahko naučim korejščine?

Naučiti se novega jezika, kot je korejščina, zahteva potrpljenje, vztrajnost in sistematično pristopanje. Tu je nekaj korakov, ki vam lahko pomagajo pri učenju korejščine.
korejščina

Korejščina je zelo popularen jezik in se ga splača naučiti, tudi če ne živimo blizu Koreje:

 1. Korejska pop kultura: Koreja je postala globalna sila v zabavni industriji, še posebej v glasbi (K-pop) in televiziji (K-drame). Te oblike umetnosti so postale izjemno priljubljene po vsem svetu, kar je spodbudilo zanimanje za korejščino med mladimi ljudmi.
 2. Korejska hrana: Korejska kuhinja, kot so kimchi, bulgogi, in različne vrste juh, je postala priljubljena po vsem svetu. Mnogi ljudje so se zato začeli učiti korejsko, da bi bolje razumeli menije v restavracijah in kuhanje doma.
 3. Ekonomska rast Koreje: Koreja se je v zadnjih desetletjih razvila v eno najmočnejših svetovnih gospodarstev, kar je pritegnilo pozornost podjetnikov in poslovnežev, ki so se začeli učiti korejsko, da bi lažje sodelovali z južnokorejskimi podjetji.
 4. Turizem: Koreja postaja priljubljena turistična destinacija, kar je spodbudilo zanimanje za učenje korejščine med turisti, da bi bolje komunicirali med obiskom.
 5. Interes za azijske jezike: Splošen interes za azijske kulture in jezike se je povečal, saj se svet postaja bolj povezan in globaliziran. Veliko ljudi se odloči za učenje azijskih jezikov, med njimi je popularna tudi korejščina.
 6. Obvezno učenje v nekaterih državah: V nekaterih državah so korejščino vključili v učni program kot izbirni predmet ali dodatno možnost, kar je spodbudilo število učencev, ki se učijo tega jezika.
 7. Geopolitični dejavniki: Koreja igra pomembno vlogo v geopolitičnih dogajanjih, zato se tudi diplomati, novinarji in analitiki odločajo, da bo korejščina naslednji jezik, ki se ga bodo naučili, da bi bolje razumeli situacijo na korejskem polotoku.

Vse te dejavnike je treba upoštevati, ko razmišljate o priljubljenosti korejščine. Popularnost jezika je pogosto posledica kulturnih, gospodarskih, in družbenih dejavnikov, ki se prepletajo v globalnem kontekstu.

korejščina za otroke

Kako se lahko naučim korejščine?

Naučiti se novega jezika, kot je korejščina, zahteva potrpljenje, vztrajnost in sistematično pristopanje. Tu je nekaj korakov, ki vam lahko pomagajo pri učenju korejščine:

 1. Osvojite osnovno abecedo (Hangul):
  • Začnite z osnovami, kot je korejska abeceda Hangul. To je abeceda, s katero se piše korejščina, in je precej enostavna za naučiti. Obstaja veliko brezplačnih spletnih virov in aplikacij, ki vam lahko pomagajo osvojiti Hangul.
 2. Pridružite se tečaju ali spletni učilnici:
  • Razmislite o vpisu na tečaj korejščine v Jezikovnem Mestu. Tečaji vam bodo zagotovili strukturo in učitelja, ki vas bo vodil skozi učni proces.
 3. Uporabite učne vire:
  • Obstaja veliko knjig, spletnih tečajev, aplikacij in spletnih strani za učenje korejščine. Nekateri priljubljeni učbeniki vključujejo "Korean From Zero!" in "Talk To Me In Korean". Prav tako lahko izkoristite brezplačne vire, kot so YouTube kanali, blogi in forumi.
 4. Praksa govora in poslušanja:
  • Poslušanje in govorjenje sta ključna za pridobivanje sposobnosti komuniciranja. Poslušajte korejsko glasbo, gledajte korejske filme in serije s podnapisi ter poskusite govoriti korejsko čim več, tudi če je to le samopogovarjanje.
 5. Vaje za branje in pisanje:
  • Ko se udobno počutite z abecedo Hangul, začnite brati preprosta besedila in pisati osnovne stavke. Uporabite učbenike, delovne zvezke in spletne vaje za vadbo branja in pisanja.
 6. Praktična komunikacija:
  • Poskusite komunicirati s korejskimi govorci. To lahko storite prek jezikovne izmenjave, kjer se učite jezika s korejskimi govorci in jim pomagate pri učenju vašega jezika.
 7. Vztrajnost in redna vadba:
  • Učenje novega jezika zahteva vztrajnost. Določite si cilje in redno vadite vsak dan ali vsaj nekajkrat na teden.
 8. Potovanje v Korejo:
  • Če imate priložnost, obiščite Korejo, saj bo to omogočilo priložnost za prakso v realnih situacijah.
 9. Uporaba jezikovnih aplikacij:
  • Uporabite mobilne aplikacije, kot sta HelloTalk ali Tandem, ki vam omogočajo, da se povežete s korejskimi govorci za jezikovno izmenjavo in prakso.
 10. Ne pozabite na zabavo:
  • Učenje jezika je lahko zabavno. Uživajte v korejski kulturi, hrani in zabavi, da ohranite motivacijo.

Ne pozabite, da je vsak posameznik drugačen, zato se lahko različni pristopi bolje prilagajajo vašemu učenju. Pomembno je, da najdete tisti pristop, ki vam najbolj ustreza, in vztrajate pri učenju korejščine.

Preverite, kako vas lahko naučimo korejsko v Jezikovnem Mestu:

Vrsta programov:

za popotnike, splošno in za ljubitelje korejske pop glasbe, poslovno

Vsebina:

V začetnih urah bomo spoznali osnovne pozdrave in kako predstaviti sebe in druge. Naučili se bomo osnovno besedišče, ki nam pride prav v vsakodnevnem življenju tako kot tudi preproste slovnične strukture in kako tvoriti povedi. To se bomo sprva učili preko latinice, postopoma pa bomo uvajali tudi pisavo. Obdelali bomo tudi številke in števnike ter se spoznali z njihovim spoštljivim oziroma formalnim govorom. Sproti bomo tako spoznavali tudi kulturne razlike, saj gre učenje tujega jezika in tuje kulture z roko v roki in naredi učenje bolj pestro in zanimivo

Oblika izvedbe:

online ali v živo, skupinsko ali individualno

Vam je prispevek všeč?
Delite ga na socialnih omrežjih