ENGLISH ONLY?
ENGLISH ONLY?
Jezikovno mesto logotip

JEZIKOVNO MESTO

Ali je individualni tečaj vreden svojega denarja?

Ko sprejmemo odločitev, da bi se radi naučili nov tuj jezik (oziroma, da bi se naši otroci naučili nov jezik), začnemo tudi iskati možnosti, kako bi se lotili novega projekta: preklikamo vse spletne strani, pogledamo, ali imamo kakšno jezikovno šolo blizu doma oziroma službe, ali ima jezikovna šola možnost učenja na daljavo, ali bi se radi pridružili skupini ali bi se učili individualno …

Individualni tečaj v primerjavi s skupinskim tečajem

Zelo pomemben pa je tudi cenovni vidik. Večina ljudi, ko pogleda cene za individualni tečaj in skupinski tečaj, skoraj takoj izloči prvo možnost za individualni tečaj, češ, da je predrago, da ne mislijo toliko zapraviti za to. Vendar pa: Ali je individualni tečaj res tako drag? Ali mogoče za to ceno stojijo konkretni plusi, ki jih ne vidimo »na prvo žogo«?

Ljudje velikokrat tudi prehitro vržejo puško v koruzo, saj se zavedajo, da je za učenje tujega jezika potreben čas, v tem hitrem svetu pa »nihče nima časa«. To je ena od glavnih prednosti individualnega tečaja. Ali delate po cel dan in imate za učenje tujega jezika čas le v jutranjih urah ali pred spanjem? Imate mogoče tako službo, da en teden delate dopoldan in naslednji teden popoldan? V vseh teh primerih je individualni tečaj kot naročen, saj si urnik sestavljate sami.

Lahko se sproti z učiteljem zmenite, kdaj imate čas in, če kdaj pride kaj vmes, brez problema lahko termin prestavite. To pa ni nepomembno: Če obiskujete skupinski tečaj in kakšen teden se vam kaj zgodi, da tečaj zamudite, boste morali sami nadoknaditi novo vsebino, zaradi česar pa boste lahko porabili 3x več časa.

Individualni tečaj ima prednost to, da se lahko tem težavam izognite, saj se učitelj prilagodi vam.

Ne samo učitelj, tudi vsebina se prilagodi vam in vašim interesom. Velikokrat tečajniki niso zadovoljni z vsebinami na skupinskih tečajih. Sama sem recimo imela izkušnjo z eno tečajnico, da ni imela (niti malo) rada geografije. Učbenik, po katerem smo takrat predelovali vsebino, pa je že na prvi stopnji celo tretje poglavje posvetil geografiji.

Tega prej nisem vedela, ko sem pa med prvo uro videla, da se ji učenje tujega jezika zaradi tega že začenja upirati, pa sem se potrudila, da bi vsebino malo spremenila, oziroma da bi isto snov podala na drugačen način. Seveda sem si lahko to privoščila, ker je bila skupina majhna, ampak praviloma na skupinskih tečajih zelo redko vidimo (oziroma je težko priti do tega), da bi lahko ustregli čisto vsem okusom.

individualni tečaj
individualni tečaj

V Jezikovnem Mestu smo razvili svojo platformo za e-učenje jezika, kjer se lahko tujega jezika učite samostojno, ali pa uporabite interaktivne vaje in razlage kot dopolnitev individualnega tečaja v živo ali na daljavo. Interaktivne vaje v e-učilnici pa lahko rešujete kjerkoli in kadarkoli imate čas: na avtobusu, v čakalnici, zjutraj med zajtrkom ali zvečer v postelji pred spanjem. Z e-učilnicami boste lahko brez truda ponavljali in nadgradili svoje znanje tujega jezika.

Ali je vredno, da lahko urnik tečaja prilagodim svojemu urniku? Ali je vredno, da vsebino tečaja prilagodim svojim željam in potrebam? Ali na tak način bolj kvalitetno porabim čas, ki ga bom namenil/-a učenju tujega jezika? Predlagam, da razmislite o teh vprašanjih, ko se odločate o načinu učenja novega (ali pa nadgradnja že znanega) jezika.

Odgovor na to, ali je individualni tečaj res vreden svojega denarja, boste najbrž lahko presodili le sami.

Če želite strokovno obravnavo, odlično prikrojeno vašim željam in potrebam, nam pišite na info@jezikovno-mesto.com ali pa izpolnite obrazec.

Z veseljem se bomo z vami pogovorili, organizirali brezplačno svetovanje in vam pomagali pri uresničitvi vaših ciljev.

Vam je prispevek všeč?
Delite ga na socialnih omrežjih