ENGLISH ONLY?
ENGLISH ONLY?
Jezikovno mesto logotip

JEZIKOVNO MESTO

Najboljša darila za valentinovo

Čeprav je uradno valentinovo 14. februarja, je za nekatere cel februar mesec ljubezni. V članku je izbranih par idej za neoprijemljiva darila. Preberi katera.

V mesecu februarju je rdeča barva zelo pomembna, saj je to barva, s katero je predstavljeno srce, kar je povezano z občutikov ljubezni in prijateljstva. Ampak ali je to res praznovanje, povezano z občutki, ali je to komercialni čas?

Sčasoma lahko vidimo, da je to postala komercialna doba, kjer je prisotno prisiljeno potrošništvo. Izkazovanje ljubezni je materialno.

Kot da občutek, tako močan in neoprijemljiv, kot je ljubezen, februarja postane nekaj oprijemljivega in edini način, da ga pokažeš, je z nečim materialnim.

Leta 2020 se je svet postavil na glavo, od česar si še vedno ni opomogel. A ob vsem, kar se je zgodilo, smo dobili življenjske lekcije, ki so nam pokazale, da materialnost ni najpomembnejša in da se z denarjem marsičesa ne da kupiti.

Tukaj je nekaj idej za dejanja, ki so lahko neoprijemljivo darilo velike vrednosti. In še veliko več v zadnjih letih, kjer se je ta vrsta dejanj izgubila ...

  • Povabite nekoga na kavo z namenom, da ga poslušate. To pomeni, da boste svoj telefon pustili na tiho in boste za telefonske dražljaje nedosegljivi, da boste prisotni in da boste poslušali osebo, ki je pred vami.
  • Pošljite sporočilo tisti osebi, s katero ste izgubili stik. (To ni pošiljanje slike, ki jo je nekdo delil z vami, temveč si vzamete čas, da napišete osebno sporočilo za to osebo).
  • Pokličite nekoga, da ga vprašate, kako je, in se pogovorite.
  • Povabite nekoga, da se sprehodi in se nadiha svežega zraka v naravi.
  • Objemite nekoga, ki morda preživlja slabe čase in to je samo darilo, ki ga potrebuje. Bi si upali to storiti v teh časih?
  • Če želite podariti tudi nekaj materialnega, bi bila lepo dejanje nakup predmeta od podjetnika ali lastnika malega podjetja. Vsaka prodaja jim pomeni veliko.
  • Ne pričakujte samo prejemanja ljubezni, potrebno jo je tudi dajati.
  • Ne pustite, da se ljubezen v vas ohladi.

Doraliz Hidalgo

Latinsko Društvo

Vam je prispevek všeč?
Delite ga na socialnih omrežjih