ENGLISH ONLY?
ENGLISH ONLY?
Jezikovno mesto logotip

JEZIKOVNO MESTO

Katere so najbolj priljubljene španske Netflix serije za učenje jezika?

Učenje jezika je večplasten proces, kjer je poznavanje osnovnih slovničnih pravil “le” baza, na kateri lahko začnemo graditi trdno in suvereno znanje. Trenutna situacija nas je prisilila k spoznavanju novih načinov, s katerimi naše že osvojeno znanje lahko utrdimo. Netflix serije so eno izmed orodij, ki jih svetujemo našim tečajnikom pri ohranjanju stika z jezikom. Tokrat smo poiskali španske serije za vse okuse.

ZA AKCIJSKE NAVDUŠENCE

Hache
Španska kriminalistična dramska televizijska serija, navdihnjena po resničnih dogodkih. Postavljena je v svet trgovine z mamili v Barceloni 60-ih let. V njej igra Adriana Ugarte, skupaj z Eduardom Noriego in Javierjem Reyem.

ZA ROMANTIKE

Velvet
Španska dramska televizijska serija, znana tudi kot Galerías Velvet. V ospredju je ljubezenska zgodba Alberta Márqueza (igra ga Miguel Ángel Silvestre), dediča Galerías Velvet, ene najprestižnejših modnih hiš v Španiji poznih petdesetih let, in Ane Ribere (Paula Echevarría), ki tam dela kot šivilja.

ZA GLASBENE NAVDUŠENCE

45 revoluciones (45 RPM)
Španska dramska televizijska serija, ki sta jo ustvarila Ramón Campos in Gema R. Neira, v glavnih vlogah pa so Carlos Cuevas, Guiomar Puerta in Iván Marcos. Zgodba se vrti okoli ustanovitve glasbene založbe v šestdesetih letih in oseb, vpletenih v glasbeno industrijo. V seriji lahko vidite, kakšna je bila Španija v času Francove diktature in kako je to vplivalo na dogajanje v koncertnih sobah, na radiu (cenzura) ali na evrovizijskem tekmovanju ...

ZA SLADKOSNEDE in USTVARJALNE

Nailed It! Spain
Izvirna serija Netflixa, ki predstavlja resničnostno tekmovanje, kjer se amaterski peki potegujejo za kopiranje zapletenih tort in slaščic, da bi osvojili denarno nagrado v višini 10.000 ameriških dolarjev in pokal »Niquelao!«.

ZA NAVDUŠENCE NAD SUPER HEROJI

The neighbour (El vecino)
Javier preživlja težko obdobje: komaj se prebije do konca meseca, njegov posel majic z de-motivacijskimi slogani ne pritegne pozornosti, njegov odnos z Lolo pa je pretresljiv. Najmanj, kar je potreboval, je bilo, da je nezemljan padel nanj in mu pred smrtjo prenesel svoje moči. Da izveste, kaj se zgodi potem, si morate serijo pogledati.

Več o španščini si lahko preberete tukaj.

Avtor: Barbara Mikolič

Vam je prispevek všeč?
Delite ga na socialnih omrežjih