ENGLISH ONLY?
ENGLISH ONLY?
Jezikovno mesto logotip

JEZIKOVNO MESTO

KAJ PODARITI NEKOMU, KI ŽE IMA VSE

Pridejo rojstni dnevi, obletnice, božič, dan žena, dan mučenikov, Gregorjevo … in gotovo si je ob teh in podobnih priložnostih že marsikdo zastavil zgornje vprašanje. Vsekakor pomaga, če obdarovanca poznate in veste, kaj mu/ji je všeč oziroma se o tem pozanimate. Ko razmišljate o darilu, ne razmišljajte o tem, kaj bi bilo VAM všeč, ampak poskušajte imeti pred seboj obdarovanca in njegove želje, cilje, načrte. Če želite res »zadeti« pravo darilo, je dobra ideja, da ste že veliko prej na preži za morebitnimi namigi, kaj bi temu človeku lahko prišlo prav oz. bi si želel/a in si to zapišete.

Pri ljudeh, ki že imajo vse ali pa si lahko vse, kar potrebujejo, v hipu privoščijo, je dobro, da ste malo domiselni. Ni treba, da je darilo vedno materialno, lahko jim pripravite DOŽIVETJE ali pa uporabite svoje spretnosti in jim kaj sami izdelate. Pogosto sta več kot samo darilo cenjena čas in trud, ki ju vanj vložite.

Ideje za inovativna darila:

  • IZLET PRESENEČENJA: pomladanski dnevi so kot nalašč za organizacijo izleta presenečenja. Za obdarovanca sami izdelajte bon za izlet presenečenja s predlaganimi datumi za izlet in mu/ji ga pošljete po pošti. V bon lahko že vključite kakšen namig o tem, kam se bo šlo oziroma ga lahko okrasite v tej »temi« (če boste recimo obdarovanca peljali v nek vinorodni okoliš, lahko v bon narišete grozdje ali kozarec vina) ali pa ne in ga/jo pustite tavati v temi.
  • LOV NA ZAKLAD (DARILO): če ima vaš obdarovanec rad/a izzive, mu/ji bo gotovo zabavno, če se bo moral/a do darila dokopati z reševanjem ugank in namigov. Lov na zaklad lahko organizirate v njegovi/njeni priljubljeni temi (James Bond, agent 007, recimo), kar ga/jo bo zagotovo še dodatno navdušilo.
  • JEZIKOVNI TEČAJ: zakaj ne bi svojemu obdarovancu podarili novega znanja? Morda že dalj časa govori, da ga/jo mika potovanje v tujo deželo in znanje primernega jezika mu/ji bo gotovo prišlo zelo prav. Tudi učenje jezika je lahko doživetje! V Jezikovnem mestu ponujamo pisano paleto načinov za to: kratek individualni jezikovni tečaj, romantični paket (tečaj v dvoje), družabna igra Lingopoly v angleščini ali igralne karte v španščini (večerja in večer družabnih iger, morda?) za tiste, ki jim je bližje samostojno učenje – dostop do platforme Study language online, kjer se lahko na preprost in zabaven način sami naučite jezika v lastnem tempu, kadar vam najbolj ustreza, tečaj javnega nastopanja v tujem jeziku ali pa obdarovancu privoščite kar vikend oddih v Bohinju na English campu za odrasle in otroke.
  • VARUŠKA ZA EN DAN: ima vaš obdarovanec bolj malo časa zase ob obilici dela in skrbi za družino? Potem mu/ji lahko ponudite bon za »varuško« - vi popazite na otroke, jih kam peljete in se imajo lepo tako otroci kot starši, ki tako dobijo nekaj prostega časa za oddih.
  • VSTOPNICA ZA DRIVE-IN KINO: izkušnja kina, ampak malo drugače – kar iz avtomobilskega sedeža, kot v ameriških filmih iz 60-ih.
  • IZDELEK SLOVENSKIH PROIZVAJALCEV: v Sloveniji je malo morje spretnih obrtnikov, ki izdelujejo čudovite domače izdelke: lesene izdelke, oblačila, skodelice, planerje, torbice, hrano, igre … Zakaj bi kupovali izdelke iz tisoče kilometrov stran, če imamo pred pragom kvalitetne in lepe stvari in tako podpremo domačo obrt ter smo bolj prijazni do okolja?

Želimo veliko navdiha pri izbiri darila!

Mateja Pestotnik

Vam je prispevek všeč?
Delite ga na socialnih omrežjih