ENGLISH ONLY?
ENGLISH ONLY?
Jezikovno mesto logotip

JEZIKOVNO MESTO

Kakšen je poslovni jezikovni tečaj?

Tuje jezike se učimo iz različnih razlogov: mogoče se bo naše podjetje kmalu širilo v druge države, mogoče si želimo razumeti, o čem se pogovarjajo v nadaljevanki, mogoče se želimo sporazumevati z domačini na naših potovanjih, mogoče pa se le želimo naučiti nekaj novega. Pomembno pa je, da izberemo pravi tečaj za nas, da pridobimo tisto specifično znanje, ki ga potrebujemo. V nadaljevanju izveš, katere so glavne razlike med poslovnim in splošnim jezikovnim tečajem.

Za poslovni jezikovni tečaj je pomembno, da vključimo vsebine, ki so pomembne in uporabne pri našem poslu. Prilagodimo tudi besedišče in vadimo dialoge, s katerimi se bomo srečevali na poslovnih sestankih in potovanjih.

Poslovni jezik je neizogiben del vsakdanjika v podjetjih, ki poslujejo s tujino. Veščine kot so pisanje e-sporočil, komunikacija po telefonu, priprava prezentacij, reševanje težav ... Vse to je nepogrešljivo pri opravljanju dela v tovrstnih podjetjih. Prav tako je ključnega pomena širjenje besednega zaklada, kar pomaga pri bolj suverenem sporazumevanju v različnih poslovnih situacijah. Usvojitev nekaj najpomembnejših sklopov besedišča poslovnega jezika pomembno pripomore k večji samozavesti pri pogovoru.

poslovni jezikovni tečaj - sestanek
poslovni jezikovni tečaj - sestanek

V poslovnem svetu ljudje opravljajo različne poklice, pri katerih jim specifične jezikovne veščine pridejo zelo prav. Vseeno pa je vsako poklicno področje povezano s specifičnim besediščem, ki ga velja natančneje izpiliti in si tako olajšati opravljanje dela v mednarodnem okolju.

Poslovni jezikovni tečaj je prilagojen zahtevam strank, saj se predhodno dogovorimo o potrebah, da sestavimo učni načrt, ki bo ta pričakovanja v celoti izpolnil. Na koncu tečaja pa naredimo evalvacijo, kjer se pokaže usvojeno znanje.
poslovni jezikovni tečaj
poslovni jezikovni tečaj

Za poslovni jezikovni tečaj uporabljamo tudi strokovno gradivo in specializirane učbenike, ki nam pomagajo pri učenju.

Prav tako je bolj prilagodljiv termin in dolžina poslovnega jezikovnega tečaja, saj v večini primerov poslovni jezikovni tečaji potekajo v manjših skupinah oziroma individualno. Pri individualnih tečajih se lahko o terminih tečaja celo sproti dogovarjamo.

Pri splošnih jezikovnih tečajih so besedišče in dialogi iz vsakdanjega življenja. Učimo se stvari, ki nam bodo koristile na potovanjih, pri pogovorih z domačini, nenazadnje pa tudi izpopolnimo znanje, ki ga dobimo v šoli. Tečaji niso tako prilagodljivi, čeprav se učitelji praviloma posvetijo interesom učencev in poskušajo prav tako vključiti vsebine, ki so jim zanimive. Učbeniki in gradivo je splošno, da zaobjame čim širši spekter tem, ki nam pomagajo usvojiti znanje tujega jezika.

Sem direktor mednarodnega podjetja. Večinoma  sestanki in komunikacija s partnerji v tujini  potekajo v angleščini. Moti me, da včasih ne najdem pravih izrazov in se ne znam izražati v angleščini na višjem nivoju. Opazi se moja živčnost, nesproščenost zaradi pomanjkanja jezikovne samozavesti in to slabo vpliva na poslovanje in dogovarjanje. Spoznam se na svoj posel, ampak imam vedno cmok v grlu, ko moram govoriti pred več kot 10 ljudmi. Ali mi lahko pomagate?

Lahko pomagamo! Za vas bi bil najboljši naš individualni program #cmok v grlu v angleščini. Skupaj z učiteljico angleščine bosta šla skozi simulacije vaših sestankov in vaših predstavitev ter izboljšala vaš govorni nastop in način uporabe angleščine na višjem nivoju. Predlagamo 2x na teden 30 - 45 minut zjutraj pred službo. 

Najboljše mesto za poslovni tečaj angleščine, nemščine, španščine, češčine ali italijanščine je Jezikovno Mesto! Več informacij na info@jezikovno-mesto.com. Za splošni tečaj jezika se prijavi na brezplačne predstavitvene ure.

Za podjetja lahko pripravimo tudi vaje iz specifičnega besedišča na naši platformi za samoučenje SOL - Study Online Language.

Kontaktirajte nas za pogovor o vaših jezikovnih potrebah na email ali po telefonu na +38630773677

Vam je prispevek všeč?
Delite ga na socialnih omrežjih