ENGLISH ONLY?
ENGLISH ONLY?
Jezikovno mesto logotip

JEZIKOVNO MESTO

Kako se najlažje naučiti nemščine?

Dandanes je govorjenje več jezikov skorajda obvezno. Potovanja v tujino postajajo vedno bolj dostopna, znanje tujih jezikov pa postaja skoraj da obvezno tudi na delovnem mestu.

Zakaj nemščina?

Nemščina je eden izmed svetovnih jezikov in je kot tuj jezik tudi tretja najbolj priljubljena izbira. Prav tako znanje nemščine povečuje možnosti za boljšo zaposlitev, zaradi česar je znanje nemškega jezika še toliko bolj uporabno. Kljub temu pa učenje novega jezika ni tako enostavno in mnogim predstavlja velik izziv. Nekaj nasvetov, kako se lahko najlažje, hitro in učinkovito naučiš nemškega jezika ti razkrivam v nadaljevanju.

Kako se lahko najlažje, hitro in učinkovito naučiš nemškega jezika?

MOBILNE APLIKACIJE, SPLETNE STRANI IN PLATFORME

Mobilne aplikacije in spletne strani so odličen način za lažje in zabavno učenje nemščine, saj kombinirajo učenje z zabavo. Tako lahko na spletu zasledimo različno ponudbo le teh:

  • Lern Deutsch – je aplikacija, s katero skozi igro napredujete do stopenj A1 in A2. Skozi igro zbirate točke in značke, sočasno pa osvajate novo besedišče.
  • Adventure German – je pustolovska igra za napredne učence nemščine stopnje B1. Igralci rešujejo kriminalni primer v vlogi detektiva, z interaktivnimi dialogi in mini igrami pa lahko razvijejo svoje znanje nemškega jezika.
  • Hello Talk – je aplikacija, ki učenca poveže z maternimi govorci ali pa z drugimi učenci nemščine.
  • Duolingo – je aplikacija, kjer se učenec skozi igrive lekcije hitro in učinkovito uči tujega jezika.  
  • Deutsch Lernen in DW Learn German - sta aplikaciji, katere ponuja Deutche Welle. Skozi interaktivne vaje, videoposnetke in člankov spoznavate novo besedišče in slovnico.
  • Memrise – je spletna stran, ki ponuja različne video in avdio vsebine, preko katerih  učenec spoznava vsakodnevne fraze in besede
  • Linguti – je spletna stran, ki ponuja kratke in učinkovite vaje za učenje novega jezika.
  • Babadum – je portal, ki ponuja različne igre z obsežnim besediščem.

NEMŠKI PODCASTI, RADIO IN TELEVIZIJA

Naslednja zelo učinkovita metoda za lažje učenje nemščine je spoznavanje jezika preko različnih podcastov, radia in televizije. Tudi sama sem se kot otrok naučila nemščine preko nemških televizijskih programov. Z gledanjem televizije in poslušanjem nemščine lahko nadgradite svoje besedišče, izboljšate izgovorjavo ter spoznate veliko zanimivosti nemške kulture.

VELIKO GOVORITE

Interaktivne vaje, poslušanje in branje so zagotovo pomemben del učenja tujega jezika, vendar je za lažje in hitro učenje prav tako pomembno, v tujem jeziku veliko govorimo. Pri tem pa vas naj zadržki glede slabše izgovorjave in govornih napak ne omejujejo.  Kadarkoli se pojavi priložnost za govorjenje nemščine, jo izkoristite!

JEZIKOVNI TEČAJI IN INDIVIDUALNI TEČAJI NEMŠČINE

Učenje nemščine doma pa vas bo pripeljalo le do določene stopnje, zato je za sistematično in dosledno učenje tujega jezika najboljša možnost jezikovni tečaj. V Jezikovnem mestu so tečaji nemščine ustrezno prilagojeni vašim potrebam in vašemu predhodnemu znanju. Na voljo so skupinski in individualni tečaji v živo in preko spleta ter tečaji poslovne nemščine za podjetja. Zato prebrskajte našo ponudbo in poiščite pravi tečaj zase.  

Avtorica: Janja Pogorelc

Vam je prispevek všeč?
Delite ga na socialnih omrežjih