ENGLISH ONLY?
ENGLISH ONLY?
Jezikovno mesto logotip

JEZIKOVNO MESTO

ZAKAJ SE UČITI ŠPANSKO? Preberi 10 razlogov.

Veliko je razlogov, zakaj se je dobro naučiti španščine. Med njimi je zagotovo ta, da se boste s tekočim znanjem španskega jezika lahko sporazumeli z veliko ljudmi, saj je španščina drugi najbolj govorjeni jezik na svetu.

Najpogostejši razlog, zakaj se ljudje odločijo za učenje španščine, je potovanje v špansko govoreče dežele. Ni pa to edini razlog, zakaj obiskovati tečaj španskega jezika. Na primer, ponosni boste na svoje znanje španščine, ko boste prepoznali pomen španskih pesmi na radiu ali pa med ogledom španskega filma, ali pa takrat, ko boste s poslovnim partnerjem iz špansko govoreče države govorili v njegovem jeziku. Pomislite, kako profesionalno boste izpadli!

V nadaljevanju vam predstavljamo prednosti, ki jih imaš, če znaš špansko:

  • boljša komunikacija: Znali se boste sporazumevati z večjim številom ljudi na različnih koncih sveta;
  • boljše razumevanje kulture: Z učenjem jezika pridobimo tudi znanje o kulturi in tradicijah špansko govorečih držav;
  • boljše zaposlitvene možnosti: V današnjem globaliziranem svetu je znanje več tujih jezikov prednost, ki vam lahko prinese prednost na trgu dela. Mnogi delodajalci iščejo zaposlene, ki obvladajo špansko, zlasti na področjih, kot so izobraževanje, zdravstvo, gospodarstvo in turizem;
  • boljše kognitivne sposobnosti: Študije so pokazale, da lahko učenje drugega jezika pozitivno vpliva na kognitivne sposobnosti, kot so reševanje problemov, spomin in kritično mišljenje.

Na splošno je učenje španščine lahko koristna in bogata izkušnja, ki lahko odpre nova vrata za osebno in poklicno rast.

Koliko časa traja, da se naučim špansko?

Čas, ki ga vsak posameznik potrebuje, da se nauči jezika, je zelo relativen. Nekaterim gre hitreje (predvsem tistim, ki že obvladajo kakšen tuji jezik), nekaterim pa počasneje. Ampak kar vedno velja, je to, da napredujejo lahko vsi – kar pa seveda zahteva aktivno sodelovanje pri učenju.

Na začetnih tečajih se naučimo osnove sporazumevanja. To pomeni, da se boste počutili samozavestni, ko boste potovali v Španijo, saj se boste lahko brez težav znašli v različnih situacijah: v hotelu, v restavraciji, v taksiju, v turistični pisarni, v mestu, v trgovini … 

Po opravljeni nadaljevalni stopnji boste po špansko obvladali opisovanje svojih občutkov in dogodke v preteklosti. Znali boste govoriti o željah v prihodnosti in imeti krajši pogovor z maternim govorcem, kjer boste znali izpostaviti svoje mnenje o različnih temah.

Na izpopolnjevalnem tečaju boste vse to znanje ponovili in nadgradili, naučili se boste uporabljati fraze po špansko, ki jih uporabljajo materni govorci, znali boste pravilno reagirati v pogovoru, vaš besedni zaklad bo večji in vaša samozavest višja.

Nekaj nasvetov za učinkovito učenje španščine:

S kombiniranjem različnih učnih metod in doslednim prizadevanjem za vadbo in izboljšanje svojih veščin se lahko učinkovito naučite španščine in dosežete svoje cilje.

  • Uporabite vire za učenje jezikov: Na voljo je veliko virov za učenje španščine, vključno z učbeniki, aplikacijami za učenje jezikov in spletnimi mesti. Ti viri lahko nudijo strukturirane lekcije in vaje, ki vam bodo pomagale izboljšati svoje znanje.
  • Berite in poslušajte medije v španskem jeziku: branje knjig, člankov in drugega pisnega gradiva v španščini vam lahko pomaga izboljšati besedni zaklad. Poslušanje glasbe, podcastov in filmov v španskem jeziku vam prav tako lahko pomaga izboljšati vaše sposobnosti slušnega razumevanja in se seznaniti z različnimi naglasi in narečji.
  • Vadite govorjenje z maternimi govorci: vadba španščine z maternimi govorci vam lahko pomaga izboljšati izgovorjavo, slovnico in besedni zaklad. Domače govorce lahko poiščete prek programov jezikovne izmenjave, pogovornih klubov … V Jezikovnem Mestu pa tudi predavajo učiteljice, ki so materne govorke španskega jezika.
  • Udeležite se tečaja španščine: V Jezikovnem Mestu nudimo tako skupinske kot individualne tečaje španščine prek spleta in v živo v Ljubljani. Ne uporabljamo zastarelih učbenikov, ampak učimo po prav posebnem programu, ki smo ga zasnovali sami. Učenje poteka na komunikativen način, tako da na urah vadimo dialoge vsakdanjih situacij, novo besedišče in slovnico se učimo preko igre in interaktivnih vaj. S prijavo na tečaj boste dobili tudi ekskluziven dostop do naših e-učilnic, kjer boste lahko znanje nadgradili z dodatnimi interaktivnimi vajami, preglednimi razlagami slovnice, videi … Poglejte si brezplačno predstavitveno e-učilnico tukaj.
špansko
špansko

Zakaj je Jezikovno Mesto najboljši kraj za učenje španščine?

V Jezikovnem Mestu se vam osebno posvetimo, prisluhnemo vašim željam, skupaj ustvarimo načrt in vam pomagamo ta načrt tudi doseči. Jezike učimo na zabaven in sproščen način, saj se zavedamo, da investirate svoj prosti čas za učenje jezika, zato se trudimo, da naredimo iz tega prijetno izkušnjo. 

Kot dopolnitev učenja na tečaju smo ustvarili posebno spletno platformo SOL (kar pomeni v španščini sonce), kjer boste našli dodatne vaje, glasbo, razlage in videe, ki vam bodo pomagali hitreje doseči cilj.

Pri nas boste ugotovili, da čas lahko teče hitreje in da se lahko tujega jezika naučite skoraj nezavedno.😉

Prijavite se in se na brezplačni uvodni uri prepričajte sami!

nemščina program, španščina program, angleščina program
nemščina programnemščina program, španščina program, angleščina program, špansko
Vam je prispevek všeč?
Delite ga na socialnih omrežjih