ENGLISH ONLY?
ENGLISH ONLY?
Jezikovno mesto logotip

JEZIKOVNO MESTO

ŠPANŠČINA Program od A1 - C1

Maratonska španščina program po evropskih standardih in stopnjah A1, A2, B1, B2 Španščina 1 in 2   A1.1  Naučimo se predstaviti, povedati svoje podatke, izpolniti obrazce, naročiti taksi, plačevati storitve, spoznamo […]

Maratonska španščina program

po evropskih standardih in stopnjah A1, A2, B1, B2

Španščina 1 in 2   A1.1 

Naučimo se predstaviti, povedati svoje podatke, izpolniti obrazce, naročiti taksi, plačevati storitve, spoznamo števila do 100, slavne osebe in se o njih pogovarjamo, naučimo se naročiti zajtrk v kavarni, pijačo in "tapase" v baru, znajdemo se v mestu, znamo opisati svoj kraj, poznamo pravilne in osnovne nepravilne glagole v sedanjiku, poznamo glavne praznike v Španiji in Latinski Ameriki, znamo kupiti ustrezno darilo, poznamo oblačila in jih znamo kupiti v trgovini. 

(španščina program - Interno gradivo: Poglavja 1-6)

Španščina 3 in 4   A1.2 

Naučimo se pridobiti informacije v turistični pisarni, spoznamo Španske umetnike, glavne muzeje in znamenitosti v Španiji, naučimo se kupiti vozovnico za vlak, avtobus in se sporazumeti na letališču. Naučimo se opisati svoj tipičen dan, spoznamo vse nepravilne glagole in povratne glagole v sedanjiku. Naučimo se poimenovati prtljago in samostojno načrtovati potovanje po Španiji in Latinski Ameriki. Naučimo se rezervirati sobo / namestitev.

(španščina program - Interno gradivo: Poglavja 7-9)

Španščina 5  A2.1 

Naučimo se govoriti o navadah, znamo opisati ljudi, čustva, pripovedovati o dogodkih v preteklosti, se pogovarjati o filmih in o življenju drugih oseb. Opisati hišo / pohištvo, poimenovati in opisati predmete, ki nas obdajajo. Naučimo se uporabljati glagolsko perifrazo "estar + gerundio". Naučimo se govoriti o naših načrtih za prihodnost. Naučimo se opisati različne tipe bivališč,  primerjati in umestiti predmete v prostor, naučimo se vljudno izražati, povabiti in sprejeti povabilo.

(španščina program - Aula internacional: 1-4, Interno gradivo: Poglavja 10-12)

Španščina 6  A2.2 

Naučimo se govoriti o prehranjevalnih navadah, o pripravi jedi, govoriti in pisati o izkušnjah v preteklosti, izraziti željo, govoriti o zanimivih krajih in o kulturni ponudbi, dati nasvete, govoriti o razpoloženju, o zmenkih in odnosih z ljudmi. 

Naučimo se dva preteklika (preterito perfecto in preterito simple), pripovedovati o preteklih izkušnjah, debatirati in argumentirati.

(španščina program - Aula internacional 2: Poglavja 5-7, interno gradivo: 13-14)

Španščina 7  A2.3 

Naučimo se pripovedovati o izkušnji pri zdravniku, poimenovati dele telesa, govoriti o bolečini, poškodbah, boleznih in zdravljenju, govoriti o počutju, športu, uporabljati velelnik in vse preteklike, pripovedovati o preteklih izkušnjah, opisovati okoliščine, debatirati in argumentirati.

(španščina program - Aula internacional 2: Poglavja 8-10)

Španščina 8  B1.1 

Znamo govoriti o svojih navadah v sedanjiku, pripovedovati o preteklih izkušnjah, govoriti o začetku, trajanju in zaključku dogodka, uporabljati glagolske perifraze, govoriti o delu in izobraževanju, govoriti o situaciji v preteklosti, tvoriti napovedi v prihodnosti, govoriti o družbenih težavah, govoriti o potovanjih, izraziti prepoved in dovoljenje, govoriti o družbi, povzeti sestavek ali knjigo, govoriti o filmih in knjigah, pripovedovati šale.

(španščina program - Aula internacional 3: Poglavja 1-4)

Španščina 9  B1.2 

Znamo dati nasvete, napotke, napisati oglas, govoriti o oglaševanju, izražati želje, reklamacije, pritožbe, predlagati rešitve, napisati odprto pismo, govoriti o politiki, družbi in izobraževanju, pogovarjati se po telefonu, prenesti sporočilo, povzeti sporočilo, pripovedovati anekdote, pripovedovati o potovanjih, govoriti o vzrokih in posledicah.

(španščina program - Aula internacional 3: Poglavja 5-8)

Španščina 10  B1.3 

Znamo govoriti o različnih izumih, oblikovalskih projektih, natančno opisati stvari, uporabljati superlative, govoriti o ekoloških potezah, o solidarnosti, izražati mnenja, uporabljati subjuntivo, delati hipoteze, predvidevati, govoriti o misterijih in o verstvih.

(španščina program - Aula internacional 3: Poglavja 9-12)

Španščina 11  B2.1 

Znamo izraziti interese in čustva, govoriti o medsebojnih odnosih, pokazati nestrinjanje v različnih registrih in situacijah, omehčati izražanje nestrinjanja, argumentirati, govoriti o občutkih, manijah, znamo opisati lastnosti ljudi, izražati mnenje o predmetih in krajih, izražati mnenje o vedenju, znamo govoriti o okolju in o solidarnosti, znamo govoriti o nenavadnih doživetjih, psihologiji in znanosti, znamo uporabljati subjuntivo.

(španščina program - Aula internacional 4: Poglavje 1-3)

Španščina 12  B2.2 

Znamo analizirati novico in jo komentirati, pripovedovati novice in pri tem uporabljati ustrezne glagole, govoriti o zgodovini, ekonomiji, politiki, družbenih problemih, vasi in mestu, izražati mnenje, vrednotiti različne opcije, predlagati pogoje, zagovarjati mnenje, izražati strinjanje in nestrinjanje, govoriti o resničnostnih šovih, športu, tradiciji, izražati čustva, govoriti o mladinskih stilih (tribus urbanas).

(španščina program - Aula internacional 4: Poglavje 4-6)

Španščina 13 + 

Ure konverzacije, pisanje zahtevnejših besedil, priprava predstavitev na splošne in strokovne teme.

Tečaj delno poteka v Sloveniji, delno pa v partnerskih šolah v Španiji.

nemščina program, španščina program, angleščina program
nemščina programnemščina program, španščina program, angleščina program
Vam je prispevek všeč?
Delite ga na socialnih omrežjih