ENGLISH ONLY?
ENGLISH ONLY?
Jezikovno mesto logotip

JEZIKOVNO MESTO

SKOTOPIČNI SINDROM - ZAVIRALEC UČENJA

10.02.2023 - 10.02.2023
18:00 - 19:00
Jezikovno Mesto, Ljubljana

Se tudi vam dogaja, da se težko spravite k učenju? Težko delate zapiske, ne radi berete? Se lažje učite preko pogovora kot iz zvezka in knjige? Tudi niste navdušeni nad sodobnimi aplikacijami za učenje?

Morda je krivec skotopični sindrom, motnja vidne zaznave oz. sprejemanja svetlobe v možganih. Otežuje branje in pisanje - in s tem vsakršno formalno učenje. Poleg tega ima lahko še kup drugih posledic. Je premalo poznan in razumljen, ima pa ga precej ljudi vseh starosti.

A obstaja tudi pomoč! Na predavanju boste dobili razlago z dejstvi in primeri, pa tudi nekaj praktičnih preizkusov in nasvetov.

Predava: dr. Urška Sešek, jezikoslovka, izvajalka celostne učne pomoči in certificirana presojevalka skotopičnega sindroma po metodi Irlen

V drugem delu srečanja pa bomo imeli še predstavitev učnih pripomočkov za učenje tujih jezikov skozi igro, ki so prilagojeni tudi osebam, ki imajo težave z branjem zaradi skotopičnega sindroma. Didaktična škatla Lingopoly in dvojezična knjiga Velikan zima in princesa pomladi.

Predava: Bojana Petkovič, direktorica in ustanoviteljica Jezikovnega Mesta in jezikovne založbe Edita

Prijavite se na spodnjem obrazcu:

LOKACIJA

PRIJAVA:

Za dogodke